"Στη Lariplast S.A. γιορτάζουμε 50 χρόνια Καινοτομίας και Πρωτοπορίας"
15
Ιαν

"Στη Lariplast S.A. γιορτάζουμε 50 χρόνια Καινοτομίας και Πρωτοπορίας"

Η Lariplast S.A. μετράει φέτος 50 χρόνια από τη στιγμή που ο ιδρυτής της Άγγελος Τσερέπας έδωσε πνοή, στην τότε βιοτεχνία....     

...παραγωγής πλαστικών κυπέλων μίας χρήσης για γιαούρτι. 

Η Lariplast S.A. , μετά από 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας και συνεχείς επενδύσεις διαθέτει σήμερα 2 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, στην Ελλάδα και στη Γαλλία και δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε 20 χώρες στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική. Εξελίχθηκε λοιπόν σε μία Βιομηχανία Δυναμική, Διεθνοποιημένη και συνεχώς Αναπτυσσόμενη.

Ηγέτης πλέον στην αγορά των πλαστικών ειδών μιας χρήσης μαζικής εστίασης στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες στην Ευρώπη, στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η αφοσίωσή μας όλα αυτά τα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 3 παραγωγικών καινοτομιών η μία εκ των οποίων με Βιομηχανική Πατέντα. Μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες και νέα σχέδια για να παρέχουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα.

Πιστοί στις αξίες μας από την πρώτη στιγμή λειτουργήσαμε με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον. Επενδύσαμε σε ένα παραγωγικό σύστημα που επιτρέπει τη δημιουργία προϊόντων που έχουν εξασφαλίσει τη μείωση βάρους έως και 15% από τα αντίστοιχα της αγοράς χωρίς να υπάρχει επηρεασμός στις μηχανικές ιδιότητες των προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με τη μείωση και του όγκου των απορριμμάτων, μειώνουμε την εκπομπή CO2, τη χρησιμοποιούμενη ενέργεια κατά την παραγωγή καθώς επίσης και το κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Λειτουργούμε βάση κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή μας, στη Διαχείριση της Συσκευασίας των Α’ Υλών μας, στην Ίδια κατανάλωση των προϊόντων μας, με απλά λόγια, επιμηκύνουμε τον κύκλο ζωής των προϊόντων εξοικονομώντας συγχρόνως φυσικούς πόρους, ανακυκλώνοντας και ανακτώντας ενέργεια και υλικά. Ό,τι οι άλλοι μπορεί να θεωρούν «απόβλητο», εμείς το μετατρέπουμε σε πρώτες ύλες.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω η Lariplast S.A. προωθεί και την εκτύπωση πάνω στο πλαστικό χωρίς την ανάγκη χρήσης επιπλέον πλαστικής ταινίας που σημαίνει λιγότερο χρησιμοποιούμενο υλικό, που σημαίνει και λιγότερη ενέργεια που δαπανάται για την παραγωγή των συσκευασιών μας ... και λιγότερα απόβλητα.

Αν ακόμα λοιπόν νομίζετε ότι δεν μας ξέρετε είναι σχεδόν βέβαιο ότι μας ξέρετε…σας συντροφεύουμε καθημερινά με τα προϊόντα μας πολλές φορές την ημέρα, από το ποτήρι του πρωινού σας καφέ, μέχρι το πλαστικό μπωλάκι στο ψυγείο σας…δίνοντας «σχήμα» στην καθημερινότητά σας και στις αγαπημένες σας συνήθειες.