"2ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της κοινότητας Green Angels με την υποστήριξη της ΕΕΔΕ"
02
Νοε

"2ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της κοινότητας Green Angels με την υποστήριξη της ΕΕΔΕ"

Το 2ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, διοργάνωσε και φέτος η πρότυπη ελληνική κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS...

...με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Προϊόντων και Υπηρεσιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Η εκδήλωση είχε κεντρικό θέμα τις αλληλεπιδράσεις του Πλαστικού, της Θαλάσσιας Ρύπανσης και των Τροφίμων με το Περιβάλλον και έγινε στις 23 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ.Η φετινή διοργάνωση, έθεσε ως στόχο την οικοδόμηση ενός πλαισίου ενημέρωσης, προβληματισμού και διαλόγου ανάμεσα σε σημαντικές εταιρείες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού από τους κλάδους Τροφίμων, Πλαστικού και Ναυτιλίας. 

envimad4 small

Στην εκδήλωση θα μιλήσαν ο κ. Κώστας Τριανταφύλλου, Assistant Executive Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και η κα. Ρόζυ Χαριτοπούλου Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ενώ συμμετείχαν περισσότερα από 200 Ανώτερα Στελέχη και εκπρόσωποι σημαντικότερων Φορέων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της χώρας μας.

Στη συζήτηση (panel) με θέμα τις Περιβαλλοντικές Προκλήσεις και τους Τρόπους Αντιμετώπισής τους, συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Στρουμπούλης, Environmental/Energy Performance Engineer, PRIME MARINE, Παναγιώτης Μήτρου, Technology & Innovation Manager, LLOYD’S REGISTER, Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, LARIPLAST S.A., Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ANTIPOLLUTION, Αλεξία Μαχαίρα, Communication & Sustainability Manager, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

"Ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της LARIPLAST S.A., μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση του ENVIMAD 2018 ανέλυσε τη σημασία, τη χρησιμότητα και τη χρηστικότητα του πλαστικού στη ζωή μας επικαλούμενος τα πλεονεκτήματά του και τις «ξεχωριστές» ιδιότητές του ως υλικό. Τόνισε πως βασική προϋπόθεση, όπως για όλα τα απορρίμματα, αποτελεί ο ορθός τρόπος διαχείρισης, απόρριψης και ανακύκλωσης του. Τέλος, επισήμανε τα κενά που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία σχετικά με την κατάργηση ή μη κάποιων πλαστικών συσκευασιών σύμφωνα με την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία την οποία και χαρακτήρισε αρκετά ασαφή."

envimad1 small


Η διοργάνωση τέλεσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA. Την εκδήλωση παρουσίασε και θα συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Πηνελόπη Γαβρά.