"DECA: Νέα επένδυση 5,4 εκατ. ευρώ στη Lariplast"
02
Mag

"DECA: Νέα επένδυση 5,4 εκατ. ευρώ στη Lariplast"

"DECA: Νέα επένδυση 5,4 εκατ. ευρώ στη Lariplast"

 

H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar (“Diorama” ή “Fund”), ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την έκτη επένδυση του Fund: την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Λαριπλαστ AEΒΕ (“Lariplast” ή “Εταιρεία”) έναντι πέντε εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ. 

Η Lariplast, η οποία ιδρύθηκε το 1969 δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση πλαστικών μιας χρήσης καταναλωτικών προϊόντων όπως πλαστικά ποτήρια και πώματα για πλαστικά ποτήρια και κύπελλα. Η Εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις, η πρώτη στην Λάρισα και η δεύτερη στο Marles, στην βόρειο-ανατολική Γαλλία. Η Εταιρεία εξάγει σε 20 χώρες και απασχολεί 126 εργαζόμενους στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Το 2017 οι πωλήσεις της Εταιρείας έφθασαν τα 27 εκατ. ευρώ εκ των οποίων >70% ήταν εκτός Ελλάδος.

Το Diorama επενδύοντας στην Lariplast συνεχίζει να ενισχύει Ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν καλής ποιότητας χαρακτηριστικά όπως ισχυρή διοικητική ομάδα, καλό ιστορικό επιδόσεων και εξωστρεφές προφίλ. Μέσα από τις επενδύσεις του Diorama, οι εταιρείες υλοποιούν το επενδυτικό τους σχέδιο ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

1) O κ. Γιάννης Τσερέπας Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας δήλωσε:

“ Η Λαριπλαστ με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίηση της .Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας και στη σταθερή στρατηγική μας «παράγουμε – εξάγουμε –κερδίζουμε – επενδύουμε» ’’

Ο κ. Κωνσταντίνος Δερμάνης, Partner της DECA Investments AEΔOΕΕ δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την πρόσφατη επένδυση μας στην Lariplast, μια δυναμική εταιρεία πλαστικών ειδών μια χρήσης. Η Lariplast διαθέτει ικανή διοίκηση, υψηλή ανάπτυξη και σημαντική εξωστρέφεια. Η Lariplast έχει καταφέρει η πλειοψηφία των εσόδων της να έρχεται από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ιταλία. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι η Εταιρεία δημιούργησε το 2012 παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Γαλλία διαθέτοντας σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης. Στόχος είναι η Εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και καλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη της και να διευρύνει το διεθνή χαρακτήρα της. Πιστεύουμε ότι μαζί με την δική μας βοήθεια, η Lariplast μπορεί να γίνει ένα σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην Ευρώπη.”

Από τον Νοέμβριο του 2015, που ολοκλήρωσε την πρώτη του επένδυση, μέχρι σήμερα το Diorama έχει επενδύσει σε έξι δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες. Οι υφιστάμενες εταιρείες του χαρτοφυλακίου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με

βάση την τομάτα (Damavand), την ψηφιακή μουσική (music streaming, Akazoo), την ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (in-app advertising, Minimob), την παραγωγή χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος (Adam Pack) και την παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ (Axel Accessories).

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η διαχείρισή του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η επένδυση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Equity Facility for Growth το οποίο ιδρύθηκε μέσω του κανονισμού (EU) No 1287/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ιδρύοντας το Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (COSME) (2014-2020).

Η επένδυση έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, ενός από τους πυλώνες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη εστιάζεται στην ενδυνάμωση των Ευρωπαϊκών επενδύσεων για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της ανάπτυξης.